стенни кондензни газови котли
 • Серия Nexpolar

  Термопомпата Nexpolar е разработена от Riello за отопление и охлаждане, производство на БГВ, при използване във високоефективни инсталации. Съоръжението е оборудвано с инверторно управление за модулация, което позволява на двойно ротационния компресор да поддържа работния процес в границите от 30% до 120%, като така се гарантират високи енергийни нива при всякакви външни условия.

  Работната температура през зимата достига до -20 °C, при производство на топла вода с температура +60 °C; външната температура през летния сезон достига до +47 °C при +18 °C на охлаждащата вода.

  Nexpolar е идеално решение за жилища с подово отопление и климатизация с вентилаторни конвектори.

  Моноблок конструкцията позволява лесно и бързо инсталиране на съоръжението. Nexpolar е оборудван с управляващ контролен панел и стандартно окомплектован с електрически нагреватели с мощност от 4,1 до 15,0 kW.

  – Dc-inverter двойно ротационен компресор

  – Намален брой на пусканията и спиранията

  – Високи коефициенти COP и EER

  – Могат да се използват при отопление с радиатори, подово отопление и климатизация с вентилаторни конвектори

  – Стандартно окомплектован с управляващо табло

  – БГВ с температура +60 °C

  – Опростен монтаж; свързват се само връзките по вода

  – Компактни размери.

  С всички продуктови характеристики можете да се запознаете в PDF файла. Изтеглете оттук PDF !

 • Серия Nexsirius

  NexSirius е термопомпен агрегат за разделен монтаж, подходящ за подово отопление, климатизация и производство на БГВ. NexSirius се състои от външно инверторно тяло и вътрешен хидро бокс NexBox. Отоплителната мощност може да се регулира от 30% до 120%, като позволява тиха и високо ефективна работа. NexBox (вътрешното тяло) може да бъде свързано лесно с подово отопление, вентилаторни конвектори, нискотемпературни радиатори, включително бойлери. NexBox е наличен в две различни версии: Версия А): Отопление/охлаждане, със електрически нагревател Version B): Отопление/охлаждане, без електрически нагревател И двете версии на NexBox могат да бъдат снабдени с трипътен вентил, като така могат да се комбинират с котел (като алтернативен вариант) и бойлер за производство на БГВ. Цялата система се контролира от управляващо табло RIELLOtech, приложимо за всеки тип инсталация. Размерите на NexSirius са с редуцирани габарити с височина само 735 мм, ширина от 410 мм и дълбочина 260 мм. Системата е максимално гъвкава, работейки при външни температури от -15°C и БГВ с температура 55 °C. NexSirius се предлага в четири типоразмера (от 5 до 11,5 kW), като осигурява висока ефективност клас A/A, предоставяйки възможност за използване в широк кръг типови инсталации за отопление и охлаждане.

  – Dc-inverter двойно ротационен компресор

  – Намален брой на пусканията и спиранията

  – Енергийна ефективност клас A/A

  – Възможност за работа с подово отопление и вентилаторни конвектори

  – Температура на водата при отопление до +55°C

  – Възможност за хибридна система (термопомпа и водогреен котел)

  – Бърза и лесна инсталация

  – Разделен тип на монтаж – за предпазване от замръзване

  – Максимално намалени габаритни размери

  С всички продуктови характеристики можете да се запознаете в PDF файла. Изтеглете оттук PDF !

 • Термопомпа въздух-вода за БГВ Nexaqua

  NexAqua е решение на Riello специално конструирано за производство на битова гореща вода. Устройствотосе състои от мини термопомпен агрегат и обемен бойлер.
  Мини термопомпата, която е разположена в горната част, затопля водата в бойлера с обем 80-120 литра до 55°C при самостоятелната работа и до 75°C, благодарение на допълнителния електрически нагревател.
  Центробежният вентилатор засмуква въздух като позволява на термопомпата да работи на рециркулация или с въздух от работното помещение, чрез тръби с дължина 15 метра и диаметър DN 125. Добитата топлина се прехвърля от топлообменника, разположен около външната страна на бойлера, което гарантира спестяването на средства при поддръжка. Високата ефективност на NexAqua е благодарение на хладилния агент R134A, достигайки до температура 55°C.
  Бойлерът е допълнително снабден (стандартно) с два електрически нагревателя с мощност от 1,0 kW (всеки).
  – “Touch Screen” – дисплей
  – Висока ефективност
  – Допълнителни електрически нагреватели 2бр. с мощност 1,0 kW (всеки) – стандартно окомплектовани
  – Лесно обдухване благодарение на центробежния вентилатор
  – Антикорозионна защита с магнезиев анод

  С всички продуктови характеристики можете да се запознаете в PDF файла. Изтеглете оттук PDF !

 • Термопомпен бойлер за БГВ Nexpro 300

  NexPro 300 от Riello е специално конструиран за производство на битова гореща вода. Устройството се състои от мини термопомпен агрегат и обемен бойлер. Мини термопомпата, която е разположена в горната част, използва топлината на въздуха, затопляйки водата в бойлера, с обем от 300-литра. Центробежният вентилатор засмуква въздух като позволява на термопомпата да работи на рециркулация или с въздух от работното помещение, чрез тръби с дължина 10 метра и диаметър DN 160. Добитата топлина се прехвърля от топлообменника, разположен около външната страна на бойлера, което гарантира спестяването на средства при поддръжка. Високата производителност на NexPro 300 е благодарение на хладилния агент R134A, в комбинация с високоефективен компресор дават необходимия широк диапазон на работа. С мощност 1.870 W при вложени само 615 W се добива вода с температура 60°C. Бойлерът се произвежда с двойно емайл покритие (DIN 4753) и 1,5 kW електрически нагревател. Електрическият нагревател има четири основни функции: допълнително подгряване, защита от замръзване, аварийно подгряване и антибактериални функции. Цялата система се управлява и регулира от “интелигентен” контролер, който да позволява най-оптималната работа на всеки един компонент.

  – Производство на БГВ с температура до 60°C

  – Висока ефективност

  – Допълнителен електрически нагревател 1,5 kW

  – Центробежен вентилатор за обдухване

  – Двойно емайл покритие (DIN 4753)

  – Връзка към солар – Riello Solar kit

  – Лесен за поддръжка тоблообменик

  – Антикорозионна защита с магнезиев анод.

  С всички продуктови характеристики можете да се запознаете в PDF файла. Изтеглете оттук PDF !

 • Термопомпи вода-вода Ekometis

  Термопомпа за отопление и охлаждане, във вариант с геотермален източник или подпочвена вода

  Термопомпите EKO METIS са специално конструирани за работа с подпочвени води или геотермия, като могат да работят в режими отопление, охлаждане и производство на гореща вода, чрез използване на трипътен вентил (доставя се и се монтира отделно като аксесоар).

  EKO METIS са приложими, както в традиционни отоплителни системи, така и в системи с лъчисто отопление. Тази термопомпа е налична във версия с функцията total recovery при летен режим на работа (Охлаждане и БГВ). През летния сезон се реализира максимална енергийна ефективност, благодарение на recovery фунцията, производството на БГВ е напълно безплатно.

  Инсталирането е опростено: благодарение на интегрираната хидро група, достатъчно е да се свърже към водните връзки и електрическото захранване и е готова за използване.

  – Вградена хидро група

  – Производство на БГВ

  – Функция Heat Recovery в охладителен режим (специална версия)

  – Интелигентно управление на енергийните източници

  – До 14 различни типа (могат да се постигнат в комбинация с различни аксесоари)

  С всички продуктови характеристики можете да се запознаете в PDF файла. Изтеглете оттук PDF !

+359 2 831 11 30

42.7177675, 23.3180999+359 2 831 11 30

riello@techno-link.com

Търси продукт

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.

Call Now Button