Меню
Your Cart

Фирмен профил

“Калория” предлага висококачествена горивна техника и съоръжения на RIELLO.  В целия свят горелките с марка RIELLO са  синоним за  надеждност, висока ефективност в технология на горене с ниски експлоатационни разходи и лесна поддръжка, с продуктите, произвеждащи топлина посредством ефикасен и контролиран горивен процес.

 “Калория”  предлага широка гама горелки за газ, нафта, мазут и комбинирани с мощност от 10 kW до 32 MW. Отговаря на разнообразните нужди на потребителите с пълния набор от горелки с различно приложение – за бита, за обществения сектор, за индустрията и за специфични технологични процеси.

В промишлеността горелките се използват в производството на пара и/или гореща вода или въздух за почистване, сушене, обезмасляване, осапунване, пастьоризиране, дестилиране, стерилизиране, приготвяне на храна или на други изделия. Също така, те са идеално решение за технология на отопление в оранжерии, сушилни, пещи, камери, асфалтови бази, бази за инертни и строителни материали, поточни линии и други.  Тези машини, които генерират освен топлина в нашите домове, могат да помагат в жизнения цикъл на отглеждането на селскостопанска продукция във всички основни фази: от ранното развитие на разсад в оранжерии и отглеждане на селскостопански животни чрез процесите на трансформация в консервната промишленост до изработката различни съдове за съхранение с употреба в ежедневието на хората.

 “Калория” осигурява топлина и уют в много жилищни, административни и обществени сгради: училища, детски градини, офиси, болници, хотели, тенис- кортове, спортни зали и др.  Стенните газови котли RIELLO предлагани от  “Калория”  осигуряват топлинен комфорт за отопление и битова гореща вода чрез ефективна и икономична работа с изключително естетичен външен вид и безшумна работа.

В съвременните условия на глобализация на пазари и продукти, акцент във фирмената политика на “Калория” е наложената от RIELLO визия за постоянно  търсене на технологични иновации и постигане на отлично качество на продуктите с разумни разходи, отговорно отношение за опазване на околната среда, икономия на енергия и намалени нива на отделяни вредни емисии с грижа към природата и човека.
стенни кондензни газови котли

Името на Пиладе Риелло се откроява от многобройните италиански предприемачи, които през миналия век са допринесли за икономическото и технологично развитие на Италия по толкова значителен и необикновен начин. Благодарение на невероятната си интуиция, инициативност и решителност, през 1922 г. Pilade Riello създава „OFR Officine Fratelli Riello“ в Леняго (Верона) и година по-късно произвежда първата горелка за пекарна.

Силата на Riello е резултат от нейните технологични иновационни възможности и опита, придобит в 90-годишната си история.

 

Десетилетие ’20

1920 – Компанията е основана след края на Първата световна война от собствениците като директни работници в първата занаятчийска работилница.

1923 – Идеята за приспособяване на нафтовите горелки, вече използвана в САЩ, става основната цел на Riello; Първата нафтова горелка се произвежда за пещи и за специални приложения.

1925 – Кризата с газьола поставя проблема с адаптирането на горелките към новото тежко гориво /мазут/. По отношение на производството това е важна иновация, която включва много по-сложни изследвания и развитие.

1929 – Първата фабрика е построена, през следващите години се наблюдава стабилно развитие на производството поради специфичните изисквания на вътрешния пазар.

Десетилетие ’30 -’40

1936 – Поради силното намаляване на наличността на течни горива се разработват и произвеждат нови автоматични специални горелки за горене на въглища.

1938 – Поради кризата в сектора на отоплението, Дружеството насочва производството си към специализирани машини за вътрешния пазар.

1945 – Производството постепенно възобновява дейността си след прекъсването, причинено от Втората световна война. Отново е насочено към тежките горива, особено като се има предвид успехът на мазута на вътрешния пазар за приложения за жилищно и промишлено отопление.

Десетилетие ’50

1950 – Производствените мощности се разширяват, за да отговорят на търсенето на горелки в термично приложение.

1955 – Заедно с производството на горелки през тези години Riello въвежда и други продукти като климатични уреди. Първоначално тези нови продукти се внасят от САЩ, след което започват да се произвеждат в завода на Риело.

1958 – Отделът за специални инструменти е създаден за автоматизация на основните компоненти на горелките.

Десетилетие ’60

1960 – 60-те години отварят важен период на развитие както за Компанията, така и за общото италианско общество. Това са годините, в които телевизионните реклами се разширяват и Riello стартира много популярна и успешна публикация на телевизия “Unca Dunca”, за да развие марката Riello. С някои важни търговски стратегии е създадена силна италианска дистрибуторска мрежа.

1962 – Riello Export е създадена в Падуа (Италия) с цел координиране и развитие на всички дейности на чуждестранните компании.

Десетилетие ’70

1971 – Увеличаване на продажбите на пазарите в Европа и извън Европа.

1973 – Компанията се превръща в акционерно дружество, наречено „O.F. Officine Fratelli Riello“.

1976 – Горелките се продават за първи път на пазара в САЩ.

1979 – Mectron се произвежда: електронните горелки от 80-те години.

Десетилетие ’80

1980 – Създадена е нова холдингова компания от групата, наречена „OFR Officine Fratelli Riello SpA“, а компанията промени името си „RBL Riello Burners Legnago SpA“. Финансовият O.F.R. включва всичките 10 дружества от групата, работещи в Италия и в чужбина. Силното развитие на промишлените дейности на Riello, с нови инвестиции в продукти и търговски организации в Италия и в чужбина, ще продължи през цялото десетилетие. Междувременно Riello строи нов завод в Мисисага, Канада, за да обслужва северноамериканската страна.

1983 – Горивната лаборатория е открита в Angiari (Верона), за изследвания и производство на горелки с голяма мощност.

1985-90 – Това са години на голяма експанзия на външните пазари, със създаването на чуждестранни дъщерни дружества в големите европейски страни: Англия, Германия, Франция, Белгия, Швейцария. В Италия се наблюдава радикална промяна в продажбите с обединяването на търговските мрежи и Isotherm Riello (1987) и създаването на нова марка, която се състои от червен триъгълник и четири кръга, символизиращи разширяването на компанията на нови пазари. , Разширяване на комуникациите чрез спонсориране на автомобила Benetton Formula 1 за пет години. В същото време се стартира комерсиализирането на пълен каталог на Riello с продукти за системи за отопление и охлаждане. От 1986 г., в рамките на няколко години, компанията пуска на пазара, в допълнение към исторически горелки, около 140 семейства продукти.

Десетилетие ’90

Създава се нов отдел, който да наблюдава автономията при продажбата на целия каталог. Обновените усилия в комуникацията, както е било в миналото, с цел информиране на обществеността за новата ангажираност и организация на италианската марка Riello: Riello, която предлага решения и услуги, за да предостави на клиентите пълно удовлетворение.

През 1993 г. в рекордно кратко време е построен нов завод за производство на котли, а през 1997 г. започва производството на горелки в нова модерна фабрика в Леньяго.

1992 – Изследователският център за горене се удвоява по размер.

Стартира се горелка Gulliver Blu Low Nox.

1996 – Riello открива представителство в Пекин.

1997 – Новият Център за върхови постижения за разработване на продукти и производство на горелки е открит в Legnago.

1998 – Съсредоточава се върху основния бизнес: да се произвежда марката Riello Burners.

Десетилетие 2000

Индустриалната структура на Групата се консолидира, като нови участници на експортните пазари.

През месец септември Riello Trade Division е създаден със задачата да наблюдава продажбата на целия каталог Riello.

2001 – Центърът за изследване на горенето отново се утроява.

2002 – Работата по разширяване на Центъра за върхови постижения е завършена.

2005 – Над 500 000 горелки се произвеждат и продават само за една година.

2008 – Започна преобразуването на завода в Piombino Dese (Падуа) за производство на слънчеви панели и котли, които маркират влизането на Riello в света на възобновяемата енергия. През 2009 г. започва стартирането на производствената площадка в Китай.

Досега

2012 – Начало на производството на котли на китайския пазар

2013 – Пускане на пазара на Hybrid, първата хибридна система, построена за жилищни приложения.

2014 – Riello разширява продуктовата си гама от котли за професионален модулен старт на новия двигател, кондензиращ 150кW Helix при максимална производителност

2015 – Riello достига до върховенството в Европа на моноблокови горелки за предварително смесване при много ниски емисии на NOx, достигайки мощност от 1850 kW и 9 ppm NOx, с модел RX 1800 SP / V.

Riello се присъединява към ЕКСПО 2015 и носи своето присъствие в Музея на науката и технологиите „Леонардо да Винчи“ с камина, произведена през 1950 г., която променя традиционните дървени печки.

Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.