стенни кондензни газови котли

“Калория” предлага висококачествена горивна техника и съоръжения на RIELLO.  В целия свят горелките с марка RIELLO са  синоним за  надеждност, висока ефективност в технология на горене с ниски експлоатационни разходи и лесна поддръжка, с продуктите, произвеждащи топлина посредством ефикасен и контролиран горивен процес.

 “Калория”  предлага широка гама горелки за газ, нафта, мазут и комбинирани с мощност от 10 kW до 32 MW. Отговаря на разнообразните нужди на потребителите с пълния набор от горелки с различно приложение – за бита, за обществения сектор, за индустрията и за специфични технологични процеси.

В промишлеността горелките се използват в производството на пара и/или гореща вода или въздух за почистване, сушене, обезмасляване, осапунване, пастьоризиране, дестилиране, стерилизиране, приготвяне на храна или на други изделия. Също така, те са идеално решение за технология на отопление в оранжерии, сушилни, пещи, камери, асфалтови бази, бази за инертни и строителни материали, поточни линии и други.  Тези машини, които генерират освен топлина в нашите домове, могат да помагат в жизнения цикъл на отглеждането на селскостопанска продукция във всички основни фази: от ранното развитие на разсад в оранжерии и отглеждане на селскостопански животни чрез процесите на трансформация в консервната промишленост до изработката различни съдове за съхранение с употреба в ежедневието на хората.

 “Калория” осигурява топлина и уют в много жилищни, административни и обществени сгради: училища, детски градини, офиси, болници, хотели, тенис- кортове, спортни зали и др.  Стенните газови котли RIELLO предлагани от  “Калория”  осигуряват топлинен комфорт за отопление и битова гореща вода чрез ефективна и икономична работа с изключително естетичен външен вид и безшумна работа.

В съвременните условия на глобализация на пазари и продукти, акцент във фирмената политика на “Калория” е наложената от RIELLO визия за постоянно  търсене на технологични иновации и постигане на отлично качество на продуктите с разумни разходи, отговорно отношение за опазване на околната среда, икономия на енергия и намалени нива на отделяни вредни емисии с грижа към природата и човека.

стенни кондензни газови котли

Името на Пиладе Риелло се откроява от многобройните италиански предприемачи, които през миналия век са допринесли за икономическото и технологично развитие на Италия по толкова значителен и необикновен начин. Благодарение на невероятната си интуиция, инициативност и решителност, през 1922 г. Pilade Riello създава „OFR Officine Fratelli Riello“ в Леняго (Верона) и година по-късно произвежда първата горелка за пекарна.

Силата на Riello е резултат от нейните технологични иновационни възможности и опита, придобит в 90-годишната си история.

 

Десетилетие ’20

1920 – Компанията е основана след края на Първата световна война от собствениците като директни работници в първата занаятчийска работилница.

1923 – Идеята за приспособяване на нафтовите горелки, вече използвана в САЩ, става основната цел на Riello; Първата нафтова горелка се произвежда за пещи и за специални приложения.

1925 – Кризата с газьола поставя проблема с адаптирането на горелките към новото тежко гориво /мазут/. По отношение на производството това е важна иновация, която включва много по-сложни изследвания и развитие.

1929 – Първата фабрика е построена, през следващите години се наблюдава стабилно развитие на производството поради специфичните изисквания на вътрешния пазар.

Десетилетие ’30 -’40

1936 – Поради силното намаляване на наличността на течни горива се разработват и произвеждат нови автоматични специални горелки за горене на въглища.

1938 – Поради кризата в сектора на отоплението, Дружеството насочва производството си към специализирани машини за вътрешния пазар.

1945 – Производството постепенно възобновява дейността си след прекъсването, причинено от Втората световна война. Отново е насочено към тежките горива, особено като се има предвид успехът на мазута на вътрешния пазар за приложения за жилищно и промишлено отопление.

Десетилетие ’50

1950 – Производствените мощности се разширяват, за да отговорят на търсенето на горелки в термично приложение.

1955 – Заедно с производството на горелки през тези години Riello въвежда и други продукти като климатични уреди. Първоначално тези нови продукти се внасят от САЩ, след което започват да се произвеждат в завода на Риело.

1958 – Отделът за специални инструменти е създаден за автоматизация на основните компоненти на горелките.

Десетилетие ’60

196060-те години отварят важен период на развитие както за Компанията, така и за общото италианско общество. Това са годините, в които телевизионните реклами се разширяват и Riello стартира много популярна и успешна публикация на телевизия “Unca Dunca”, за да развие марката Riello. С някои важни търговски стратегии е създадена силна италианска дистрибуторска мрежа.

1962Riello Export е създадена в Падуа (Италия) с цел координиране и развитие на всички дейности на чуждестранните компании.

Десетилетие ’70

1971Увеличаване на продажбите на пазарите в Европа и извън Европа.

1973 – Компанията се превръща в акционерно дружество, наречено „O.F. Officine Fratelli Riello“.

1976 – Горелките се продават за първи път на пазара в САЩ.

1979Mectron се произвежда: електронните горелки от 80-те години.

Десетилетие ’80

1980Създадена е нова холдингова компания от групата, наречена „OFR Officine Fratelli Riello SpA“, а компанията промени името си „RBL Riello Burners Legnago SpA“. Финансовият O.F.R. включва всичките 10 дружества от групата, работещи в Италия и в чужбина. Силното развитие на промишлените дейности на Riello, с нови инвестиции в продукти и търговски организации в Италия и в чужбина, ще продължи през цялото десетилетие. Междувременно Riello строи нов завод в Мисисага, Канада, за да обслужва северноамериканската страна.

1983Горивната лаборатория е открита в Angiari (Верона), за изследвания и производство на горелки с голяма мощност.

1985-90Това са години на голяма експанзия на външните пазари, със създаването на чуждестранни дъщерни дружества в големите европейски страни: Англия, Германия, Франция, Белгия, Швейцария. В Италия се наблюдава радикална промяна в продажбите с обединяването на търговските мрежи и Isotherm Riello (1987) и създаването на нова марка, която се състои от червен триъгълник и четири кръга, символизиращи разширяването на компанията на нови пазари. , Разширяване на комуникациите чрез спонсориране на автомобила Benetton Formula 1 за пет години. В същото време се стартира комерсиализирането на пълен каталог на Riello с продукти за системи за отопление и охлаждане. От 1986 г., в рамките на няколко години, компанията пуска на пазара, в допълнение към исторически горелки, около 140 семейства продукти.

Десетилетие ’90

Създава се нов отдел, който да наблюдава автономията при продажбата на целия каталог. Обновените усилия в комуникацията, както е било в миналото, с цел информиране на обществеността за новата ангажираност и организация на италианската марка Riello: Riello, която предлага решения и услуги, за да предостави на клиентите пълно удовлетворение.

През 1993 г. в рекордно кратко време е построен нов завод за производство на котли, а през 1997 г. започва производството на горелки в нова модерна фабрика в Леньяго.

1992Изследователският център за горене се удвоява по размер.

Стартира се горелка Gulliver Blu Low Nox.

1996 – Riello открива представителство в Пекин.

1997 – Новият Център за върхови постижения за разработване на продукти и производство на горелки е открит в Legnago.

1998 – Съсредоточава се върху основния бизнес: да се произвежда марката Riello Burners.

Десетилетие 2000

Индустриалната структура на Групата се консолидира, като нови участници на експортните пазари.

През месец септември Riello Trade Division е създаден със задачата да наблюдава продажбата на целия каталог Riello.

2001Центърът за изследване на горенето отново се утроява.

2002 – Работата по разширяване на Центъра за върхови постижения е завършена.

2005Над 500 000 горелки се произвеждат и продават само за една година.

2008Започна преобразуването на завода в Piombino Dese (Падуа) за производство на слънчеви панели и котли, които маркират влизането на Riello в света на възобновяемата енергия. През 2009 г. започва стартирането на производствената площадка в Китай.

Досега

2012Начало на производството на котли на китайския пазар

2013Пускане на пазара на Hybrid, първата хибридна система, построена за жилищни приложения.

2014Riello разширява продуктовата си гама от котли за професионален модулен старт на новия двигател, кондензиращ 150кW Helix при максимална производителност

2015Riello достига до върховенството в Европа на моноблокови горелки за предварително смесване при много ниски емисии на NOx, достигайки мощност от 1850 kW и 9 ppm NOx, с модел RX 1800 SP / V.

Riello се присъединява към ЕКСПО 2015 и носи своето присъствие в Музея на науката и технологиите „Леонардо да Винчи“ с камина, произведена през 1950 г., която променя традиционните дървени печки.

Riello винаги близо до теб.

Най -голямата мрежа от професионалисти на вашите услуги, навсякъде в националната територия. Професионализъм, компетентност и близост с клиенти повече от 90 години

400
ПРОФЕСИОНАЛИСТИ НА ВАШИТЕ УСЛУГИ
220
ТЪРГОВСКИ АГЕНЦИИ RIELLO
600
ОТОРИЗИРАНИ ТЕХНИЧЕСКИ УСЛУГИ
98
ГОДИНИ ОПИТ

Топ продукти

Търси продукт

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.

Call Now Button