Стенни газови котли Riello – топлина и комфорт в студените зимни дни

Riello

Residence – модел наложил се на пазара с високо качество на разумна цена

Иновативен топлообменник
Основният топлообменник е изработен от неръждаема стомана. Това подсигурява ефективност и надежност в сърцето на новия Residence.

Функция комфорт Б.Г.В.
Предварително подгряване на битовата гореща вода – Б.Г.В., чрез функцията Touch&Go, която гарантира топла вода още в момента на отваряне на крана на чешмата без да се налага никакво изчакване.

Active Combustion Control
Усъвършенствана електронна система за контрол на горивния процес, която електронно следи параметрите на  горенето и непрекъснато ги оптимизира, за да гарантира оптимални показатели за разход на гориво и вредни емисии.

Лесно и интуитивно управление
Големият LCD дисплей дава на потребителя достъп до цялата необходима информация за работния статус на котела и неговите параметри. Навигацията през функциите и параметрите за настройка никога не е била толкова бърза и лесна. Това е постигнато благодарение на интерфейса, базиран на интуитивни икони.

Модулираща циркулационна помпа
Високоефективна циркулационна помпа с възможност за регулиране на дебита на водата в зависимост от типа на системата.

Висока ефективност
Високата производителност на основния топлообменник, модулиращата циркулационна помпа и непрекъснатият контрол на параметрите на горенето гарантират много ниска консумация дори и след години експлоатация.

Бърз и лесен монтаж
Времето е ценен ресурс. При котлите от гамата Residence монтажът и достъпът до всички компоненти са максимално улеснени, за да се спести време на техника при обслужването на уреда.

Riello

Серията Residence се състои от 4 модела, които се предлагат в комбинирана версия за отопление и Б.Г.В. (KIS) или версия само за отопление (IS)

Residence 20 – версия IS;
Residence 25 – версия KIS;
Residence 30 – версия KIS;
Residence 35 – версия KIS или IS.

Една и съща версия за работа с природен газ или пропан – бутан
Отделни кодове или допълнителни китове за преобразуване вече не са необходими в случай на необходимост от преминаване на работа на пропан-бутан, тъй като Residence може да адаптира автоматично работата си към вида на горивото с бързо настройване от дисплея.

Гъвкавост по отношение на инсталирането
Характеристиките на Residence и неговите компактни размери го правят идеалното решение както за вътрешен монтаж, така и за вграден монтаж (само за модел 25 KIS), а също и за външен монтаж в частично защитено място.

Residence – да избереш най-доброто

Нов основен топлообменник от неръждаема стомана (inox)

RielloНовият топлообменник на Residence е изработен от неръждаема стомана, като профилът на серпентината гарантира едновременно голяма топлообменна повърхност и позволява лесно почистване.

Неръждаемата стомана AISI 304 L има висока устойчивост на агресивното въздействие на конденза, получен при горенето. Това прави топлообменника изключително надежден през целия му експлоатационен период.

Специфичната геометрия на серпентината на топлообменника гарантира отличен топлообмен по цялата топлообменна повърхност, като същевременно свежда до минимум риска от запушвания, причинени от отлагания на замърсители (като варовик, твърди примеси и др.) в отоплителната инсталация.

Лесният достъп до вътрешността на котела се осъществява като за целта е достатъчно само да се свали предният капак. Това прави обслужването на котела изключително бързо и лесно.

Постоянен контрол на вредните емисии

Адаптивен електронен контрол на горенето

Новата адаптивна система за интелигентен контрол на горенето Active Combustion Control (ACC) на котлите Residence гарантира максимална ефективност и ниски нива на вредните емисии без значение от обстоятелствата. Системата ACC използва сигнала на йонизационния електрод, който се подава към платката, която на свой ред подава команди към газовия вентил да отвори или затвори в зависимост от моментните параметри на горенето и тяхното отклонение от оптималните теоретични показатели. Системата  поддържа оптимално съотношението на газ/въздух в горивната смес, като по този начин нивата на емисиите на CO2 остават постоянни. Настройката при първоначалния пуск на котела вече става напълно излишна, защото системата ACC изцяло автоматизира този процес.

Системата ACC позволява на котела да се адаптира към различните типове газ, като за преминаване от работа на метан към пропан-бутан и обратно вече не са необходими никакви допълнителни китове и аксесоари. Новата система също така е оборудвана и с функция за автодиагностика, която блокира котела още преди да бъдат превишени максимално допустимите нива на вредни емисии.

Residence, един котел, създаден със специално внимание към опазването на околната среда.

Предимствата на ACC:
– Автоматично адаптиране на системата към типа на газта.
– Не е необходимо да се извършва никакво механично калибриране или каквито и да е било ръчни настройки на горивния процес.
– Нивата на вредни емисии на CO2 се поддържат постоянно в допустимите норми без значение от обстоятелствата.
– Реализират се значителни икономии на газ в сравнение с традиционните системи.
– Стабилност и ефективност през целия експлоатационен период.

Riello

Нов дигитален контролен панел

Riello

buton Настройка на температурата на водата за Б.Г.В.
buton Настройка на температурата на водата за отопление
buton Работен режим на котела off-лято-зима
buton Рестартиране на грешки
buton Меню за достъп и настройка на функциите и параметрите

1. Максимално опростен и интуитивен LCD дисплей, който дава бърз достъп до основната информация за функционирането на котела.
2. Лесно персонализиране и настройване на различните функции, благодарение на подсказващите икони с универсални символи.
3. Контролерът разполага с вградена функция на Програматора.

Интуитивен, лесен, бърз

RiCloud

Новият контролен панел е отличен завършек на визията на котела.

Настройката на желаните температури за отопление и Б.Г.В. става мигновено, благодарение на специално предвидените за целта бутони.

Свързването с термостат RiCLOUD WiFi позволява да контролирате котела и комфорта в дома си от Вашия смартфон или таблет.

RiCLOUD – съвършеният начин за дистанционен контрол на вашия котел

RiCLOUD е перфектното решение, което Riello предлага за бърз и лесен контрол на климата в дома Ви, където и да се намирате. Достатъчно е само да свалите безплатното приложение за RiCLOUD на Вашия смартфон или таблет. С мобилното приложение получавате достъп до всички функции на Вашия котел Residence, а също така може и да рестартирате грешки от разстояние.

Riello

Достъпна и лесна настройка
Съчетаваща в себе си най-новите технологии, RiCLOUD е система, която впечатлява с лесната си употреба и инсталация. RiCLOUD е система за управление, която обединява функциите на стаен термостат и седмичен програматор. Тя позволява на потребителя да персонализира работата на своя котел според нуждите си, като предоставя лесен достъп до всички функции, както от самия термостат, така и от мобилното приложение. Чрез RiCLOUD App, управлението на климата в дома или контролирането на новия котел Residence ще бъде толкова лесно и интуитивно, както никога досега.

Постоянна връзка
Имате вила в планината? Връщате се от бизнес пътуване? През смартфона или таблета, с приложението RiCLOUD можете да проверите и промените програмата и режима на Вашата отоплителна система, както и статуса на новия Ви котел RESIDENCE, където и да сте.

Ефективност
При съчетаване с Residence и датчик за външна температура, RiCLOUD позволява на реализираната система да достигне клас на енергийна ефективност A + (свързване на най-малко 3 термостата RiCLOUD, съгласно съществените изисквания на Европейски регламент 811/2013). Освен това, възможността за свързване на до 8 термостата RiCLOUD, всеки от които може да контролира една стая или зона, оптимизира ефективността на отоплителната система. По този начин инвестицията, направена за RiCLOUD се изплаща в изключително кратък срок.

Riello

Решение за всяка нужда по отношение на монтажа

Residence винаги е идеалният избор!

Благодарение на техническите решения и на компактните размери, той може да се използва във всяка ситуация.

Riello

Вътрешен монтаж

Котелът може да се монтира навсякъде вътре в къщата, а благодарение на елегантната си визия той се съчетава отлично и с най-претенциозните интериорни решения.

Riello

Вграден монтаж

Инсталиране в специално предназначена за целта кутия за вграждане (само за модел 25 KIS).

Riello

Residence – цялостни системни решения

Голям избор от аксесоари за управление на многокомпонентни системи:

Riello

Riello

Габаритни размери

Riello

Riello

Riello

Технически характеристики

Модел 20 IS 25 KIS 30 KIS 35 KIS – 35 IS
Енергиен клас на отопление A A A A
Енергиен клас за Б.Г.В. A A A
Профил на натоварване XL XL XL
Номинална топлинна мощност kW 20 20 25 30
Номинална топлинна мощност (80°-60°) kW 19,5 19,5 24,3 29,2
Номинална топлинна мощност (50°-30°) kW 21,2 21,2 26,5 32
Намалена топлинна мощност kW 3,6 3,6 4,9 4,9
Намалена топлинна мощност (80°-60°) kW 3,5 3,5 4,8 4,8
Намалена топлинна мощност (50°-30°) kW 3,8 3,8 5,1 5,1
Б.Г.В.
Номинална топлинна мощност kW 20 25 30 34,6
Номинална топлинна мощност* kW 20 26,3 31,5 36,3
Намалена топлинна мощност kW 3,6 3,6 4,9 4,9
Намалена топлинна мощност* kW 3,6 3,3 4,5 4,5
Ефективност
Ефективност (80°-60°) pn max. • pn min. % 97,4 – 97,1 97,4 – 97,1 97,3 – 97,4 97,4 – 97,4
Ефективност на изгаряне % 97,8 97,8 97,6 97,7
Ефективност (50°-30°) pn max. – pn min. % 106,2 – 105,8 106,2 – 105,8 106,0 -104,7 106,9 – 104,7
Ефективност 30% pn max (30° връщаща вода) % 108,4 108,4 108,1 108,2
Електрически характеристики
Пълна електрическа мощност (рмах отопление) W 75 75 72 84
Пълна електрическа мощност (рмах Б.Г.В.) W 85 83 99
Захранващо напрежение V- Hz 230 – 50 230 – 50 230 – 50 230 – 50
Клас на защита IP X5D X5D X5D X5D
Отопление
Максимално допустимо налягане bar 3 3 3 3
Максимална температура °C 90 90 90 90
Диапазони за задаване на температурата на водата за отопление 20/45 – 40/80 20/45 – 40/80 20/45 – 40/80 20/45 – 40/80
Разширителен съд l 9 9 9 9
Режим на производство на топла вода за Б.Г.В.
Максимално налягане bar 8 8 8
Дебит топла вода при Δ t+25°С l/min 15,1 18,1 20,8
Дебит топла вода при Δ t+30°C l/min 12,5 15,1 17,4
Дебит топла вода при Δ t+35°C l/min 10,8 12,9 14,9
Диапазон за задаване на температурата за Б.Г.В. (±3°C) °C 37-60 37-60 37-60
Минимален дебит на водата l 2 2 2
Регулатор на дебита l/min 10 12 14
Габаритни размери
Размери (НхLxР) mm 740x420x275 740x420x275 740x420x350 740x420x350
Тегло нето kg 34 35 37 37- 36

* Осреднена стойност от различните работни условия.

Техническите характеристики се отнасят за функциониране на природен газ G20. Техническите характеристики за Б.Г.В. се отнасят само за модели KIS.

Търси продукт

Shopping Cart

Нямате артикули в количката.

Call Now Button