+359 2 831 11 30; - 31; -32; - 33

Серия DB

Серия горелки DB е проектирана за битови инсталации или индустриални процеси със значителни термични товари.

Новата серия DB горелки представлява иновативна разработка на в продуктова гама Riello горелки за промишлеността.

Те представляват горелки с разделна конструкция за приложение в големи промишлени предприятия, както и в хранително-вкусовата, химическата промишленост, текстилната промишленост за комплектация с водогрейни котли, парогенератори, пещи, сушилни и други приложения. DB серия горелки могат да бъдат снабдени с електронен или механичен контрол на съотношение въздух-гориво.  

Моделите DB 9-12-16-20 са оборудвани с пилотен запалване, докато за моделийе DB 4-6 могат да се доставят по заявка. DB серия стандартно

може да работи с предварително затоплен въздух до 150 ° C или по-висока температута до 250 ° C при специална конструкция. 
Тази серия горелки предлага гъвкава модулна горивна система и с подготовката на горивото (група за регулиране на налягането, подгряваща, помпена група), газовата арматура, таблото за управление и вентилатора е отлична за всички случай на приложение на топлинната енергия.

Регулирането на модулацията, с променлива геометрия на горивната глава, винаги предлага високо съотношение на модулация и оптимални динамични условия на флуидите за добро горене.